به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، سیدمحمدحسین بلاغی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، امروز در آیین آغاز به کار ۵۲ کلان پروژه فرهنگی، هنری، دینی و رسانهای در استان با عنوان «محیا» اظهار داشت: اگر بخواهیم فرهنگ، هنر و رسانه به زندگی پیشرو و پیشران خود ادامه دهد باید زمینه را به مردمیسازی آن فراهم نماییم تا مجموعههای مردمی در این حوزه سرپا بمانند.
وی افزود: وظیفهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادهای متولی حوزه فرهنگ تصدی گری نیست بلکه هموار کردن راه و ایفای نقش مکمل برای نهادهای مردمی در این حوزه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در شش ماه گذشته واگذاری فعالیتهای فرهنگی و هنری به موسسات و انجمنها را از لحاظ بودجهای از ۲۲ درصد به ۸۴ درصد رسانده است که این رقم قابل توجهی است.
وی اظهار امیدواری کرد که با گشایشی که در تخصیص اعتبارات و بودجه به حوزه فرهنگ انجام میگیرد این افزایش امسال به ۱۰۰ درصد برسد.
بلاغی، مسئله اصلی در حوزهی فرهنگ را ایدهپردازی و ارائهی طرحهای خلاقانه عنوان کرد و گفت: پول و اعتبار مسئله ثانوی در این حوزه است چرا که برای اجرای یک طرح فرهنگی تاثیرگذار ابتدا باید ایدهی خلاقانه ارائه شود.
وی در ادامه با اشاره به استقبال اصحاب فرهنگ، هنر، دین و رسانه از این طرح گفت: پس از انتشار فراخوان حمایت از طرح های برتر فرهنگی، هنری و دینی در دی ماه ۱۴۰۱ از سوی اداره کل، یکصد و هفتاد طرح به دبیرخانه ارسال شد که از آن میان ۵۲ کلان پروژه فرهنگی، هنری، دینی و رسانهای برای اجرا انتخاب شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی افزود: در این فراخوان از هنرمندان و اندیشمندان حوزه فرهنگ، هنر، دین و رسانه آذربایجان شرقی دعوت شده بود تا طرح های خلاقانه، مردم محور و دارای پیوست اجتماعی خود را در محورهای ارتقاء فرهنگ عمومی، فرهنگ کتاب و کتابخوانی، آسیب های اجتماعی، تسهیل، تقویت و گسترش فرهنگ ازدواج و تسهیل ازدواج جوانان و استحکام بنیان خانواده را به دبیرخانه طرح ارسال نمایند.
وی افزود: ساز و کار تایید و تصویب طرحهای ارائه شده به عهده یک شورا متشکل از نماینده ولی فقیه در استان به عنوان رئیس کمیته، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان دبیر کمیته، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، نماینده سازمان مدیریت و برنامهریزی، مدیر استانی حوزه علمیه به عنوان اعضای کمیته و نماینده مجمع نمایندگان استان در شورای فرهنگ عمومی به عنوان ناظر کمیته نهاده شده بود که پس از بررسی ۵۲ طرح را انتخاب کردند.
بلاغی گفت: طرحهای منتخب به گروههایی سپرده شد که مردمی بوده و در کف میدان فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: با جرات و قوت اعلام می کنیم که در انتخاب و یا عدم انتخاب طرحهای ارسالی هیچ اعمال فشاری ما را به تصمیمی وادار یا منصرف نکرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی به توزیع متوازن اعتبار در اجرای این طرحها نیز اشاره کرد و گفت: در راستای اجرای عدالت فرهنگی و انتخاب طرحها و تخصیص اعتبار ۴۰ درصد به شهرستانها تخصیص یافته است و در طول سال شاهد اجرای رویدادهای مختلف فرهنگی،هنری، دینی و رسانهای در سطح استان خواهیم بود.
وی همچنین از احیا و آغاز دوباره چندین جشنواره فرهنگی، هنری و دینی که اجرای آنها در طی سالهای اخیر متوقف شده بود خبر داد و گفت: برگزاری جشنواره ملی خوشنویسی غدیر، برگزاری جشنواره فیلم و عکس روستا در کلیبر و .... ازجمله این برنامه ها هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تاکید کرد: ما در برهه کنونی نیازمند نقطه زنی در حوزه فرهنگ هستیم.
وی همچنین از فعالان عرصه های مختلف فرهنگ، هنر، دین و رسانه دعوت کرد تا طرحهای جدید خود را به این اداره کل ارائه دهند و گفت: این اولین مرحله از اجرای طرح محیا بوده و مراحل بعدی نیز اجرا خواهد شد.
بلاغی گفت: اگرچه هنوز تا رسیدن به مقصد و جایگاه اصلی فاصلهای هست اما بخشی از رسالت ما در تعالی فرهنگی تبریز کهن و پیشران وطن، امروز محقق شد.
انتهای پیام
نظر شما